Након успешно реализоване Прве недеље добродошлице бруцошима Правни факултет покреће другу фазу активности са циљем подршке студентима у студирању.

Активности под називом „КАКО (НЕ ОД)УСТАТИ?“ имаће за главни циљ да након анализе успеха ове генерације наших студената пружи институционалну подршку у даљем студирању бруцошима који након првог семестра нису остварили жељени успех у полагању испита. Наравно, радионице ће бити отворене за све заинтересоване студенте. Жеља нам је да још једном покажемо да Правни факултет има слуха за изазове са којима се суочавају наши студенти и да им пружимо организовану, институционалну подршку.

Пријаве за други циклус су до 26. фебруара 2023. године, а радионице ће се одржавати од 27. фебруара до 10. марта. Продужене су пријаве за радионицу „Психолошка подршка у превазилажењу проблема у учењу“ до 1. марта у 9 часова. 

 • Како се припремити за испит?др Маша Мишковић – једна од најпосећенијих радионица током Недеље добродошлице, где су студенти могли да науче како треба обновити целокупно градиво и припремити одговоре на испитна питања, зашто је важан одмор непосредно пред испит и како остварити свој максимум на испиту.
  Завршена пријава!
 • Технике правилног учењаВалерија Дабетић, Ђорђе Марковић и Марија Влајковић – радионица која је привукла највише пажње, указала је студентима на најчешће грешке у учењу, како се праве белешке и шта је то ”помодоро техника учења” која доказано даје највеће резултате, како да научено градиво ”пребаце” из краткорочне у дугорочну меморију и како да организују своје време за рад и одмор.
  Завршена пријава!
 • Примењене технике правилног учењаМарија Влајковић/Никола Станковић за предмет Увод у право европских интеграција, Ђорђе Марковић за предмет Уставно право, Валерија Дабетић/Мила Ђорђевић за предмет Основи социологије права и Ђорђе Степић за предмет Српска правна историја – на радионици на којој је учествовао највећи број студената, полазници ће имати прилику да у пракси примене све оно што су научили на радионици Технике правилног учења. Заједно са руководиоцима радионице ће проћи, подвући и направити белешке из одабраних, почетних лекција из предмета који их очекују у другом семестру.
  Завршена пријава!
 • Мотивација као кључ успеха – како успети и како не одустати?Валерија Дабетић – на радионици која је на евалуацијама оцењена највишим оценама, полазници ће научити да је мотивација оно што нас покреће, а навика оно што нас одржава на путу ка циљу. Заједно ћемо поставити индивидуалне циљеве наших студената и осмислити стратегије за њихово спровођење. Научићемо колико је важно да се радујемо сваком положеном испиту и како да се односимо према неуспеху, јер је и то део процеса учења и студирања.
  Завршена пријава!

Осим наставничке подршке, врло је важно пружити стручну психолошку помоћ нашим студентима. Стога би осим радионица које би држали наши асистенти, посебан фокус  био и на новим радионицама које имају за циљ идентификовање и превазилажење проблема у учењу. С тим у вези, остварили смо сарадњу са психолозима који имају дугогодишње искуство у раду са студентима и који би кроз интерактивне радионице, утврдили са којим проблемима се студенти суочавају у учењу и дали им практичне смернице како да их превазиђу.

 • Психолошка подршка у превазилажењу проблема у учењу психолошкиња Јана Икодиновић, психолошкиња Елена Николић и психолошкиња/ психотерапеуткиња Ана Филип Николић – на овој радионици полазници ће научити да како постоји ширина у решавању проблема, такође постоји и у настајању. Причаћемо о контра-вештинама, механизмима одбране, кризама у развоју и изазовима у одрастању са којима се сусрећу сви млади. Иако живимо у савременом свету који се убрзано мења, не можемо очекивати инстант решавање проблема. На овим изазовима треба радити, те само прилажење, анализа и слушање студената који имају застоје или кризе у студирању може бити од велике користи. Стога ће полазници научити како да боље разумеју сопствени начин функционисања и пронађу систем рада који највише одговара њиховом темпераменту, навикама и стилу живота. Такође ћемо се осврнути и на неколико најчешћих узрока у недостатку покретачке стране и дисциплине, а затим и помоћи студентима да идентификују уверења која иза њих стоје. Полазници ће имати прилику да науче шта је прокрастинација тј. одлагање обавезе, али ћемо им и указати на конкретне стратегије у превазилажењу исте. Поред тога студентима ће бити представљени различити бесплатни извори помоћи за широк спектар потешкоћа у функционисању којима се могу обратити изван радионице.
  Завршена пријава!